Composiet en metalen gevelbekleding

Wij worden gekenmerkt door flexibiliteit, kwaliteit en betrouwbaarheid.

Composiet gevelbekleding

Samen met onze partners produceren wij cassettes, panelen, kaders, plafondelementen, luifelconstructies en boeiboorden voor kantoren, woningbouw, industriegebouwen en winkels aluminium panelen en kaders van composiet materialen. Het basis materiaal wordt vervaardigt door fabrikanten als Alucobond, Reynobond, Albond of Larson. Wij worden gekenmerkt door flexibiliteit, kwaliteit en betrouwbaarheid.

MGBcs bouwt gevels

In de ruimste zin van het woord met de volgende materialen:

  • Vol-kern aluminium, RVS en weervast staal.
  • Composiet aluminium.
  • Strekmetaal en geperforeerde cassettes in aluminium, staal of weervast staal.
  • Ekosiet polyesterbeton, Gammastone Airpanels, Rieder FibreC elementen.

Systeemomschrijving & Ontwerpmogelijkheden

Cassette BH Systeem

Gevel cassette systemen zijn opgebouwd uit 4-zijdig omgezet ACM. De omzettingen zijn scherp en naadloos. Dit is een groot architectonisch voordeel t.o.v. volkern materialen. Het bedhaak cassette systeem (BH) wordt middels geïntegreerde sleufprofielen opgehangen aan aluminium of RVS pennen. Deze zijn bevestigd zijn in aluminium U-profielen. Het systeem kan krachten (spanning) door wind en temperatuur verwerken via de ophangverbinding. De strakheid van de gevel wordt bereikt door de U profielen vlak te stellen in stelbeugels. Als eenmaal de profielen strak gesteld zijn, dan laten de cassetten zich eenvoudig monteren.

 

Doordat de ophangverbinding spanning vrij kan opnemen is het mogelijk om grotere geveldelen met dit system te realiseren of combinatie te maken met grote en kleine delen. Gebouw hoeken zijn tevens door dit systeem geen probleem meer en zelfs wenselijk doordat de elementen op de hoeken strak en naadloos zijn afgewerkt of doorloopt. De cassetten BH zijn vooral geschikt voor vier gelijkzijdige – en verticaal rechthoekige gevelelementen.

Systeemomschrijving & Ontwerpmogelijkheden

Cassette SZ Systeem

Gevel cassette systemen zijn opgebouwd uit 4-zijdig omgezet ACM. De omzettingen zijn scherp en naadloos. Hierdoor wordt een groot architectonisch voordeel gerealiseerd t.o.v. volkern materialen. In het SZ systeem is horizontaal zowel boven als onder in de cassette een doorlopend extrusie profiel verwerkt. Dit profiel geeft in de horizontale richting sterkte aan de cassette en is de positie voor de bevestiger. Hiermee wordt de cassette mechanisch verbonden met de achter constructie. Deze achter constructie is opgebouwd uit verticaal georiënteerde omega profielen uit bij voorkeur het materiaal aluminium.

De onderlinge cassette verbinding geeft veel sterkte aan de cassette en kan enige spanning opnemen. De cassette kan zowel in geringe afmetingen als in zeer grote afmetingen worden uitgevoerd. Paneel afmetingen tot 7200 mm zijn hierbij niet uitzonderlijk. Gebouw hoeken en dakranden zijn tevens door dit systeem strak uit te voeren en kosteneffectief te realiseren. De cassette SZ is vooral geschikt voor vier gelijkzijdige – en horizontale rechthoekige gevelelementen.

Kwaliteit is een keuze

MGBcs is vaak in het voortraject met architecten en ontwikkelaars nauw betrokken met het ontwerp van de uit te voeren projecten. Tijdens deze ontwerpfase ondersteunen wij de architecten met het bedenken van eenvoudig uit te voeren detailleringen en ontwikkelen wij voor ieder ingewikkeld idee een eenvoudig oplossing. Hoe simpel kan het zijn.