ALUMINIUM HONING-RAAT PANELEN

Het Q-ventilated systeem is een open voegsysteem gebaseerd op rainscreen-technologie.

Honeycomp Gevelbekleding

Het Q-ventilated systeem is een open voegsysteem gebaseerd op rainscreen-technologie. De Q-Ventilated systemen zijn sandwichpanelen die bestaan uit twee metalen huiden met een aluminium honeycombkern. Onze regenwerende gevelbekleding bestaat uit een buitenste laag bekleding met een geventileerde en gedraineerde holte die op een nieuw of bestaand gebouw wordt bevestigd.

Het systeem bestaat uit een dubbele wandconstructie, waarbij de buitenste laag de regen buiten houdt en de binnenste laag thermische isolatie biedt, bovenmatige luchtlekkage voorkomt en windbelastingen weerstaat. De buitenste laag ademt als een huid en de binnenste laag vermindert energieverlies. Het constructieframe van het gebouw blijft volledig droog, want water kan het frame of de thermische isolatie niet bereiken.

Voordelen

Door verdamping en afwatering in de holte wordt het water verwijderd dat tussen de plaatverbindingen doordringt. Er kunnen geen waterdruppels door de plaatverbindingen of openingen komen, want de windbelasting die op de buitenste laag van het paneel druk uitoefent, wordt in de holte gecompenseerd.

  • Geen warmtebruggen, omdat vloerplaten geen onderbrekingen kunnen veroorzaken.
  • Temperatuurfluctuaties worden geminimaliseerd door de isolatie aan de buitenkant.
  • Condensatievocht wordt voorkomen, aangezien dampdruk en muurtemperatuur condensvorming in de geventileerde holte beperken.
  • Warmte van de zon wordt afgevoerd zodat de temperatuur in de holte wordt verspreid en door openingen geventileerd.
 
 

Kwaliteit is een keuze

MGBcs is vaak in het voortraject met architecten en ontwikkelaars nauw betrokken met het ontwerp van de uit te voeren projecten. Tijdens deze ontwerpfase ondersteunen wij de architecten met het bedenken van eenvoudig uit te voeren detailleringen en ontwikkelen wij voor ieder ingewikkeld idee een eenvoudig oplossing. Hoe simpel kan het zijn.